Homemade pastasaus

Home-made pastasaus

Pasta… Het staat hier wekelijks op de tafel. Macaroni, spaghetti, lasagne… Heerlijk! Maar ja, nu ging ik de potten saus eens goed bekijken en toen werd ik natuurlijk niet zo blij van de ingrediënten. Dus als volgende op mijn lijstje stond om een lekker home-made pasta sausje te maken. Ik had van mijn lief net het boek 100% suikervrij gekregen en daar stond wel een mooie basis in. Hier en daar wat eigen aanpassingen en voila… Een heerlijk vullende pastasaus, bomvol groente!

Ingrediënten
Voor onder de grill:
1 ui
2-3 tenen knoflook
6 grote tomaten
1 rode paprika
Zout, peper en kruiden naar wens

Voor door de saus:
250 gram gehakt
1 pakje gezeefde tomaten
1 gele paprika
4 wortels
Je kan natuurlijk variëren met de groenten die je uiteindelijk in de saus doet. Denk aan prei, courgette en champignons.

Bereidingswijze
Verwarm de grill van de oven voor op 180 graden. Snij de ui, knoflook, tomaten en paprika in grove stukken. Doe alles in een ovenschaal en drizzle hier lekker wat olijfolie overheen en wat peper, zout en eventueel wat (provencaalse) kruiden. Laat het geheel 30 minuten grillen.

(null)

Bereid in de tussentijd het gehakt. Snij de paprika en wortels in kleine stukjes.

Haal de schaal uit de oven en doe de groenten in de pan bij het gehakt. Voeg de gezeefde tomaten en overige groenten toe. Laat het zachtjes 30 minuten pruttelen. Voeg eventueel nog wat extra kruiden toe.

Tip: je kan de saus ook gebruiken voor op een pizza, vervang de gezeefde tomaten dan voor een blikje tomatenpuree. Pureer op het einde het geheel dan, zodat een smeuïge saus wordt.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.