Husseltje van spruiten en zoete aardappel

Husseltje van spruiten en zoete aardappel

Voorheen aten we graag ‘Aardappel anders’, zo’n heerlijke saus vol met meuk. Dan deed ik aardappeltjes, spruiten en spekjes in een ovenschaal, saus erbij, in de oven en klaar. Maar dat doen we dus niet meer. Maar hoe eet ik dan de spruitjes? De zoektocht op pinterest begon en ik vond een leuk recept met zoete aardappel erbij! Hij is erg geslaagd – het ietwat bittere van de spruitjes wordt gecompenseerd door het zoete van de (jawel) zoete aardappel. Wij aten het husseltje met bacon en het zoute hiervan is een lekkere combi erbij. Je kan het husseltje uiteraard ook vega eten! De eieren die je erdoor doet zorgen ervoor dat het geheel bij elkaar blijft plakken, zodat het er ook op je bord nog enigszins leuk uitziet ;-).

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

Pakje bacon
1 ui
1 teen knoflook
1 zoete aardappel (medium-large)
500 gram spruiten
Zout en peper
3-4 eieren

Bereidingswijze:

Snijd de repen bacon in drieën en bak deze in een pan. Leg ze daarna even apart.

Snijd de ui in stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Doe beide in de pan en bak ze voor 5-7 minuten. Snijd in de tussentijd de knoflook in kleine stukjes en roerbak deze 1 minuutje mee.

Halveer de spruitjes en voeg deze aan het husseltje toe en roerbak mee voor 5 minuten. Laat het vervolgens 5 minuten staan (op middelhoog vuur) totdat de onderkant enigszins gaat karamelliseren. Hussel alles weer door elkaar en laat het weer 5 minuten staan om het vervolgens weer door elkaar te husselen. Voeg naar smaak zout en peper toe en voeg nu ook de bacon toe aan het husseltje.

Maak 3-4 putjes en breek hierin de eieren kapot. Kook tot de eieren gaar zijn. Je kan eventueel een deksel op de pan leggen (heb ik gedaan) of de pan in de oven zetten.

Enjoy!

— Bron: Closet Cooking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.