Krootjes smoothie

Krootjes smoothie

Ik ben een huge fan van smoothies. Maar ik maak ze eigenlijk altijd van fruit. Ik heb een paar keer geprobeerd om iets van spinazie te maken, maar ugh, wat viel dat tegen! Misschien ben ik gewoon het juiste recept nog niet tegen gekomen 😉
Afgelopen week zag ik op instagram van Mind Your Feed een smoothie voorbij komen met rode bieten. Of zoals we dat thuis noemen: krootjes. En die zag me er lekker uit! Dat wilde ik wel proberen. Dus toen ik vanochtend boodschappen moest doen kon je wel raden wat er op mijn boodschappenlijstje stond. Juist. Kroten.

Ingrediënten voor een groot, vol glas:

1 rode biet, voorgekookt
1 banaan
Handje bramen
sap van 1 sinaasappel
30 gram havermout
100 ml (amandel)melk
50 ml water
1 el hennepzaad/sesamzaad

Nodig: blender

Bereiden:
Kook de rode biet ongeveer 15-20 minuten. Daarna kan je het buitenste velletje er zo afhalen en de biet in parten snijden. Je kan de biet ook rauw in de blender doen, maar niet alle blenders zijn hiervoor geschikt en ik weet niet hoe dit smaakt.

Doe de voorgekookte en in parten gesneden rode biet in de blender samen met de (amandel)melk, water en het sap van de sinaasappel (ik heb gewoon mijn sinaasappel in stukken gesneden en er zo in gedaan). Blend dit tot een egale (prachtig roze!) sap.

Voeg nu de banaan en de bramen toe. Je kan natuurlijk ook andere vruchten toevoegen zoals avocado, aardbeien of blauwe bessen. Doe ook de havermout bij de sap en mix dit goed door elkaar.

Schenk in een groot glas (of je to go beker voor onderweg) en schep er nog een eetlepel hennepzaad of sesamzaad op voor de nodige eiwitten.

Smullen maar!

— Bron: Mind Your Feed

Quote van Mind Your Feed:

“Rode bieten bevatten vitaminen B en C, maar ook belangrijke mineralen als ijzer, kalium, calcium, magnesium, zink. Vooral een portie ijzer kan goed helpen bij vermoeidheid in deze donkere maanden van het jaar! Maar wat de rode biet voor mij echt tot een superfood maakt is de betalaïnen die het bevat, een krachtige fytonutriënt (planteigen stof) die ontstekingsremmende mechanismen in het lichaam ondersteunt, vrije radicalen bestrijdt en het lichaam helpt om te ontgiften. Hierdoor helpen ze ziekten in het algemeen te voorkomen. Tel daarbij nog een portie vezels op en je superfood is compleet!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.