Quiche van zoete aardappel en spinazie

Quiche van zoete aardappel

We vinden quiches heerlijk om te eten en het staat ook altijd leuk op tafel. Nadeel is dat het bladerdeeg of hartige taartdeeg niet echt gezond is… Op pinterest kwam ik het geweldige idee tegen om de quiche van zoete aardappel te maken. Supergezond, want dan heb je gelijk extra groente in je maaltijd en de aardappel heeft ook nog eens een lekkere smaak. Het proberen waard dus! Je bent wel even wat extra tijd kwijt voor het raspen van de aardappel, maar dat maakt het eindresultaat meer dan waard… Bij ons komt ie vaker op tafel!

Ingrediënten:

2-3 grote zoete aardappelen
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
300 gram spinazie
4 eieren
125ml crème fraîche
Geitenkaas
Peper/zout/kruiden
Olijfolie

Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Schil de zoete aardappelen. Rasp ze in dunne plakjes en leg ze vervolgens dakpansgewijs in de taartvorm. Zorg dat ze ruim voldoende overlappen omdat ze wat krimpen in de oven. Ik heb uiteindelijk een dubbele laag gelegd. Leg een aantal schijfjes schuin tegen de rand aan en zorg hier voor een goed verloop. Smeer de plakjes in met olijfolie en plaats de taartvorm 15 minuten in de oven. Houd een paar plakjes zoete aardappel apart. Bij mij was de rand een klein beetje ingestort, dus naderhand heb ik nog wat extra plakjes tegen de rand gezet.

Snijd in de tussentijd de ui en knoflook fijn. Fruit eerst de ui aan en voeg later de knoflook bij. Voeg daarna de paprika toe. Daarna kan je de spinazie toevoegen: doe een handvol in de pan en als dit geslonken is doe je er een nieuwe handvol bij.

Kluts de eieren en meng dit samen met de crème fraîche. Voeg wat peper, zout en eventueel andere kruiden toe (ik vind paprikapoeder of chilipoeder altijd lekker).

Haal de taart uit de oven. Check of de rand nog goed is en verbouw deze eventueel even. Als je nieuwe aardappelschijfjes toevoegt, deze ook weer even insmeren met olijfolie. Daarna het spinaziemengsel erin scheppen en de crème fraîche erover gieten. Verkruimel de geitenkaas erover.

Plaats de quiche 40 minuten in de oven op 175 graden. Lekker met een stukje zalm erbij…

Enjoy!!

Een gedachte over “Quiche van zoete aardappel”

  1. Bedankt voor dit recept! Vanavond gemaakt en het was heerlijk. Alleen handmatig zoete aardappelen raspen is een drama, tijd voor een keukenmachine. Fijne avond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.