Raw kokos-choco taart

Raw kokos-choco taart

Voor in het weekend maak ik graag iets lekkers. En dit keer had ik wel zin in een taartje. Op pinterest heb ik ideeën genoeg staan en al snel wist ik welke ik ging maken. Deze raw kokos-choco taart is gezond én lekker! Hij smaakt naar chocola, maar valt niet zo zwaar op de maag. Wel heb je aan een klein puntje genoeg, want hij vult behoorlijk. De taart is het makkelijkste te maken met een keukenmachine. Mijn blender is overleden midden in het proces, gelukkig kon de staafmixer het aardig overnemen. Maar je begrijpt: diezelfde avond was de keukenmachine besteld! Voor een overzicht van wanneer je welk keukenapparaat gebruikt, verwijs ik je naar “Mixers, blenders en keukenmachines”.

Ingrediënten:
Voor de bodem:
100 gram hazelnoten
150 gram dadels
75 gram kokosschaafsel

Voor de vulling:
150 gram dadels
100 gram cashewnoten (een nacht in water geweekt)
100 gram zonnebloempitten (een nacht in water geweekt)
5 eetlepels rauwe cacao
2 eetlepels honing
150ml water
1 grote eetlepel chia zaad

Bereidingswijze:
Neem een kleine springvorm (±18cm diameter) en bekleed deze met bakpapier. Voeg in een keukenmachine alle ingrediënten voor de bodem (hazelnoten, dadels en kokosschaafsel). Laat dit goed mengen en verhakselen, tot het een mooi geheel is. Verdeel het mengsel in de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Maak eventueel de lepel nat met water, zodat het niet plakt.

Raw kokos-choco taart
Raw kokos-choco taart bodem en vulling

Voeg nu alle ingredienten voor de vulling in de keukrnmachine, behalve de chia zaadjes. Zorg dat het mengsel goed gemengd is. Roer in een kom het chiazaad erdoorheen. Giet de vulling in de springvorm en laat het minstens 2 uur (maar liever langer) opstijven in de koelkast.

Ik vond de taart de volgende dag het lekkerste, toen was de vulling goed stevig. Je kan de taart dus prima een dag van tevoren maken!

Enjoy!

Raw kokos-choco taart
Raw kokos-choco taart

— Bron: VoedZo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.