Romige prei quiche

Romige preiquiche

Deze heerlijke preiquiche uit het boek van Amber Albarda had ik al eens gemaakt. Het originele recept gaat uit van bladerdeeg, maar sinds ik fan ben van quiches met zoete aardappel, wilde ik deze weer eens maken. En ook hierbij is het een succes ;-)! Ga je liever voor vega? Laat de spekjes dan weg, kan ook prima!

Ingrediënten: 
2-3 zoete aardappels
800 gr prei
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook
1 tl provencaalse kruiden
1 tl nootmuskaat
zeezout en peper
125 gr geraspte kaas
100 gr spekjes
125 ml creme fraiche
50 gr kwark (ohjee, geen kwark in huis? Griekse yoghurt smaakt ook prima!)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier.

Was de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakjes (met de hand of, sneller, met de keukenmachine). Bekleed de taartvorm met de plakjes zoete aardappel. Bestrijk de aardappel plakjes met wat olie en zet de vorm kort in de oven zodat de aardappel kan voorgaren (ca. 5 minuten).

Romige prei quiche
Romige prei quiche

Bak de spekjes aan in de pan. Snijd de prei schuin in stukjes van 1 centimeter. Omdat je de prei bakt, kun je een behoorlijk deel van het groene ook gebruiken en niet alleen de witte onderkant. Voeg de prei en de knoflook, provencaalse kruiden, nootmuskaat en wat peper en zout toe aan de pan en bak voor 5 minuten.

Haal de pan van het vuur en voeg een deel van de geraspte kaas toe. Roer de creme fraiche en de kwark erdoor. Verdeel het preimengsel over de taartbodem. Strooi de rest van de kaas over de quiche heen. Bak de quiche circa 30 minuten in de oven. Laat iets afkoelen en dig in!

— Inspiratie: Amber Albarda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.