bananenbrood aardbei

Bananenbrood met aardbei

Bananenbrood, je hoort en leest het overal… We gingen afgelopen weekend op stap en ik wilde wat lekkers en gezonds meenemen. Het was alweer een poos geleden dat ik bananenbrood had gemaakt dus dat wilde ik wel weer eens maken. Ik wilde eigenlijk bananenbrood met bosbessen maken, maar helaas… de bosbessen waren al op! Dan maar met aardbeien? Geen idee of dat wat ging worden… nou… we vonden het allemaal eigenlijk nog veel lekkerder! Voor wat extra bite heb ik er nog pecannootjes door gedaan. 

Ingrediënten:
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gr amandelmeel
handvol aardbeien
handvol pecannoten
2 tl bakpoeder
zout
kokosrasp (optioneel)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Pureer de banen glad in een keukenmachine. Klop in een andere kom de eieren met wat zout  luchtig. Meng vervolgens de bananenpuree met de geklopte eieren. Spatel het amandelmeel door het beslag.

Bananenbrood met aardbei en pecannoten
Bananenbrood met aardbei en pecannoten

Haal de kroontjes van de aardbeiden en halveer de grote aardbeien. Breek de pecannoten doormidden. Spatel de aardbeien en de pecannoten voorzichtig door het mengsel. Voeg vervolgens het bakpoeder toe. Mocht je dit een keer vergeten, zoals bij mij het geval was, dan is dit niet erg. Je bananenbrood lukt gewoon maar blijft lekker klef.

Vet je cakevorm in met bakspray of leg een vel bakpapier in je cakevorm. Vul de vorm met het mengsel. Voor de sier kan je nog wat aardbeiplakjes en pecannoten bovenop leggen. Ook kan je wat kokosrasp erover strooien. Bak je bananenbrood in ongeveer 40-45 minuten af.

Als de bovenkant te donker wordt, dan kan je hem afdekken met wat bakpapier Je bananenbrood is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat je bananenbrood afkoelen op een rooster.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.