Raw snicker suikervrij

Raw snickers

Je ziet ze overal verschijnen: de zelfgemaakte snicker repen. Maar helaas zijn niet alle recepten suikervrij of bestaat het recept alleen uit pinda’s met chocola. Ik wilde net wat meer… Na een lange zoektocht kwam ik dit recept tegen en het is heerlijk. Ik zou zo de hele plak in één keer op willen eten. Maar ik kon me inhouden… net. 

Ingrediënten:
Chocolade laag:
5 el kokosolie, gesmolten
4 el cacao poeder
2 tl ahornsiroop
snuf zout

Nougat laag:
4 el kokosolie, gesmolten
2 el melk (naar keuze)
3 el ahornsiroop
1/2 tl vanille extract
75gr havermoutbloem
snuf zout

Caramel laag:
8 medjool dadels
2 el pindakaas
1 tl vanille extract
2 tl water
35gr pinda’s

Raw snicker suikervrij
Raw snicker suikervrij

Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten voor de chocolade laag samen tot het een mooi geheel is. Leg een vel bakpapier in een schaal en schenk het chocolademengsel in de kleine schaal (ik gebruikte een kleine ovenschaal, ca. 17x12cm). Zet dit even in de vriezer zodat het goed hard kan worden. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

Maak in de tussentijd de nougat klaar door alle ingrediënten samen te mixen. Giet het mengsel vervolgens bovenop de hard geworden chocolade laag. Zet het geheel weer in de vriezer en laat het hard worden. Dit duurt ongeveer 1-2 uur.

Verwerk vervolgens de ingrediënten voor de caramel laag. Smeer deze over de nougat laag. De caramel is wat sticky; het uitsmeren gaat wat makkelijker als je je vingers even natmaakt. Druk als laatste nog wat pinda’s in de caramellaag.

Snijd in repen en bewaar de snickers in de koelkast of in de vriezer.

— Bron: Oatmeal with a fork

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.