Hello world!

Hello world!

Dag lieve lezers 🙂 ik ben Nienke, eind twintig en helaas al jarenlang bekend met migraine en vermoeidheidsproblemen. De klachten hebben zo z’n ups en downs gehad in de afgelopen jaren. Eind 2013 werd de migraine door spanning en werkomstandigheden echter zo heftig, dat ik 3-4 dagen met migraine plat lag. Naast de frequentie, nam ook de intensiteit toe. Respect voor mijn eigen grenzen en lichaam had ik niet, want ik probeerde zoveel mogelijk door te werken, waardoor ik privé gezien natuurlijk geen leven meer had. In 2014 belandde ik uiteindelijk in de ziektewet, omdat ik het niet meer trok.

Toen kwam de hele medische rompslomp pas echt op gang. Bezoeken bij de huisarts, ArboNed, neuroloog (was ik nog nooit geweest), revalideren bij Revant (herkennen en omgaan met eigen grenzen), osteopathie, dry needling, acupunctuur. Helaas, niks leek te helpen.

Na een half jaar heb ik andere preventieve medicatie gekregen, die zouden na 3 maanden hun werk moeten gaan doen. Dat was nog even bikkelen. Maar jawel, zo rond september-oktober 2014 had ik het idee dat zowel qua intensiteit als frequentie de migraines aan het afnemen waren. Erg fijn!

Ik at altijd al wel gezond. Veel groente en fruit. Maar voor de rest lette ik nergens echt op. Ik wist wel dat de migraines getriggered werden door teveel chocolade, maar verder was er niks aan het handje. Toch? Door mijn nichtje ben ik aangestoken met het ‘Amber Albarda‘ virus. Dat was nog eens een inspirerend boek! Vanaf dat moment ben ik bewuster met mijn voeding om gaan springen en meer ‘echt’ voedsel tot me gaan nemen. Ik had het idee dat dit al weer een deel scheelde in mijn migraines.

Eind 2014 had ik echter nog steeds 2 dagen in de week migraine. Geen pretje en helaas… Mijn contract was ook niet verlengd. Ik begon me op internet meer te verdiepen in ‘gezond eten’. Ik was al meerdere keren tegen gekomen dat suikers funest zijn voor je lichaam en dat je hiervan moe wordt en dat er ook verband is met migraine. Later die week kwam er op facebook een gesponsorde advertentie voorbij van ‘VoedZo – Ik eet suikervrij‘. Tja. De rest moge duidelijk zijn!

Ik heb de cursus met open mond doorgenomen. Geschokt van de feiten, maar ook vol met hoop over wat de toekomst me te bieden heeft! Met mijn blog bied ik jullie een kijkje in mijn suikervrije (mis)baksels. De recepten komen veelal van andere blogs en dan zal ik hier ook naar refereren. Ik weet niet in hoeverre het me zal lukken 100% suikervrij te worden, maar ik wil in elk geval zoveel mogelijk geraffineerde suikers links laten liggen. Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs, Nienke

(null)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.